Duurzaamheidsleningen


Als je aan het rondkijken bent naar een lening denk je niet gauw aan het verzamelen van gouden munten. Had je je hier echter wel in verdiept dan had je wellicht geen lening hoeven te zoeken.

Waarom zou je gouden munten verzamelen? is een vraag die bij veel mensen opspeelt, wanneer het draait om een (gouden) muntenverzameling. Gelukkig is het antwoord heel erg simpel.

Kansen en risico’s spreiden.

Allereerst is het voor iedere belegger zeer verstandig om óók te beleggen in goud. Een belegger zal weten dat het voordelig is om risico’s zoveel mogelijk te spreiden. Als er dan iets mis gaat, dan kan een andere belegging deze klap weer opvangen. Maar ja… wat nu, als de beurs instort? In dat geval zullen álle aandelen omlaag gaan. Beleggers zullen dan failliet kunnen gaan, alles kwijt kunnen raken. Wanneer je investeert in goud, heb je een heel groot voordeel. Waarom? Goud stijgt in waarde, wanneer de beurzen zouden instorten. Je speelt dus op safe en je kunt daarbij ook nog eens als winnaar uit de ‘strijd’ komen. 

Hobby of slim?

Gouden munten verzamelen hoeft natuurlijk niet alleen een verstandige keuze te zijn. Het is namelijk voor velen ook een ware hobby. Tijdsbesteding is minstens zo belangrijk als verstandig zijn! Daarom sla je met gouden munten verzamelen twee vliegen in één klap. Je geniet van jouw hobby, de kick van het vergroten van een mooie verzameling en hebt tevens verstandig geïnvesteerd. Hartstikke slim!

Weet wat je wilt doen 

Wel is het verstandig om te weten wat je wilt doen. Wil je gouden munten verzamelen, puur voor de hobby of als vrijetijdsbesteding, of gaat het je enkel om de investering? Als je deze vragen voor jezelf hebt beantwoord, heb je meer zicht in jouw persoonlijke situatie. Je weet dan beter waar je naartoe wilt. In dat geval kun je ook gemakkelijker informeren bij kenners en ervaringsdeskundigen. Zij weten precies wat jij het beste kunt doen en hoe. 

Ergens beginnen

Je moet ergens beginnen. Ben jij van plan een gouden muntenverzameling aan te leggen, laat je dan goed informeren. Er zijn veel aanbieders. Zoek de beste! Lees je goed in en weet waarom jij jouw gouden munten gaat verzamelen. Een investering in de toekomst is altijd meegenomen. Bovendien is het heerlijk om de gouden munten ieder gewenst moment te kunnen aanschouwen. Verzamelen zit in de mens! Tot slot, niet geheel onbelangrijk: na een aantal jaar krijg je altijd meer voor jouw gouden munten terug. Waar je bij een bank betaalt voor het vastzetten van geld, hou je met gouden munten alleen maar over. Geen reden om het niet te doen, dus!